Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 15 Oct 2017 | 5166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru stafide:
  • 50 grame stafide
  • 3 linguri rom (eu am folosit Liquor 43)
  • Pentru clatite:
  • 3 oua mari
  • 40 grame unt plus 10 grame pentru gatit
  • 1 lingurita esenta de vanilie sau 1 pastaie de vanilie
  • 30 grame zahar plus putin pentru gatit
  • sare
  • 120 grame faina
  • 240 ml lapte
  • Pentru caramelizare:
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite zahar brun
  • Pentru servit:
  • zahar pudra
  • sos de mere sau gem (eu am folosit gem de visine)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului):

Intr-un bol mic, se amesteca stafidele si alcoolul si se lasa la hidratat. 

Intr-o craticioara, se topesc 40 de grame de unt.

Intre timp, se separa galbenusurile si albusurile oualor. Albusurile se adauga intr-un bol mare, cu putina sare si se mixeaza cu ajutorul unui mixer, la viteza mare, 2-3 minute, pana se formeaza creste tari. 

Se transfera intr-un bol. In bolul in care au fost batute albusurile, se adauga galbenusurile impreuna cu zaharul, untul topit, vanilia (doar semintele, daca se foloseste pastaie) si se mixeaza cu mixerul, la viteza medie, 2-3 minute. 

Se adauga treptat laptele si faina si se mixeaza la viteza cea mai mica pana devine o compozie omogena. 

Se adauga albusurile si se amesteca usor cu o spatula din silicon pana la omogenizare.

Se incalzeste putin unt intr-o tigaie mare cu fund dublu (eu am folosit una din fonta), la foc mediu spre mic. 

Se adauga compozitia si se lasa 3 minute, apoi se adauga stafidele scurse de alcool. 

Se mai lasa 5 minute sau pana cand baza clatitei este aurie si usor ferma. 

Se presara putin zahar brun deasupra.

Folosind o spatula, se divide clatita in 4 sferturi si se intoarce fiecare sfert cu grija, adaugand si putin unt in tigaie.

Se gateste 3-4 minute. Folosind doua furculite sau spatule, se rupe clatita in bucati de marime potrivita. 

Se adauga 2 linguri de unt si 2 lingurite de zahar brun, se seteaza focul la mediu spre mare si se amesteca usor, pana cand bucatile se caramelizeaza si devin aurii.

Se serveste imediat cu sos de mere/ gem si pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert kaiserschmarrn (Clatitele imparatului)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura 5 Dame